СТЕЙНЛЕС СТИЛ | Труба нержавеющая и комплектующие для перил
🔴 ЗАМОВИТИ 🔴

Промислові способи холодного згинання нержавіючої труби:

  • з обкаткою
  • намотуванням
  • волочінням
  • вальцювання
  • на двох опорах
  • розтягуванням
  • з внутрішнім гідростатичним тиском

Гнучка обкаткою

 Таким способом можна зігнути трубу діаметром до 150 мм і значною товщиною стінки.

Принцип методу: навколо нерухомого гибочного ролика потрібного розміру по дузі рухається обкатувати ролик, притискає заготовку і виконує вигин.

Гнучка намотуванням

 Метод набув широкого поширення в цехах трубної заготовки з великими обсягами продукції, що випускається. Цим способом можна загнути трубу діаметром від 10 до 426 мм в різних площинах. Для збереження круглої форми внутрішнього перетину заготовок застосовують для стандартизації цих величин пробки (дорни), суцільні у вигляді стрижня або складові. Найпростішим дорном для труб діаметром до 32 мм може служити сталевий канат, один кінець якого закріплений в рукоятці, а другий з'єднаний з дротом для протягування каната в просвіт. Діаметр дорна повинен бути менше внутрішнього діаметра труби на 0,1 - 0,5 мм. При роботі з дорном на внутрішній поверхні труби можуть виникати насічки і задираки в результаті великих контактних зусиль. Найчастіше це спостерігається при згинанні труб з нержавіючої сталі. Профілактика цих недоліків досягається відповідним вибором матеріалу дорна, чистотою його поверхні і мастилом. Найкраще змащувати внутрішню і зовнішню стінки заготовки. Для цього короткі труби перед згинанням занурюють у ванну з мастилом. До місця вигину довгої труби, віддаленого від її кінців, мастило краще підводити через отвори дорна. Для змащення використовують машинне масло або антикорозійну мильну емульсію.

Гнучка на двох опорах

 Труба укладається на дві опори, що повертаються навколо своїх осей в міру вигину заготовки. Шаблон для гнучкі з'єднується зі штоком гідравлічного або гвинтового домкрата таким чином, щоб зусилля вигину прикладалися в середині труби між опорами. Цим методом можна гнути трубу діаметром до 351 мм. Устаткування даного типу особливо зручно, коли елементи трубопроводу треба загнути безпосередньо на будівельній ділянці.

Гнучка вальцюванням

 Використовується для того, щоб загнути трубу невеликого діаметру в кільце або спіраль. На згинальних вальцях заготівля переміщається в напрямку обертання роликів і набуває кривизну, яка визначається взаємним розташуванням цих роликів.

Гнучка волочінням

 Тонкостінна зварна нержавеющая труба може бути зігнута способом волочіння. Суть методу полягає в тому, що в якості заготовки береться труба більшого діаметру, ніж необхідна, і укороченою довжини. Кінець заготовки обжимается під потрібний діаметр, потім протягується через фільєру і утримується затискачем, укріпленим на гибочном шаблоні. Обертанням шаблону труба нержавіюча простягається через фільєру і одночасно загинається навколо нього.

Гнучка з розтягуванням

 Перевага даного методу полягає в зменшенні можливості утворення деформацій внутрішньої стінки труби в місці вигину. При цьому труба фіксується по краях, розтягується і одночасно згинається за допомогою висунення гибочного шаблону.

Гнучка з внутрішнім гідростатичним тиском

 Виконується нагнітання рідини в трубу, в кінці якої попередньо вставлені заглушки. В результаті виникають в стінці напруг нержавіючий метал доводиться до стану, близького до пластичного. Потім до місця вигину підводять гибочний шаблон, який гніт н / ж трубу.

Гнучка проштовхуванням

 В основному застосовується, щоб гнути труби з нержавіючої сталі діаметром від 3/16 "до 3/8". Метод полягає в проштовхуванні заготовки через рухливу і нерухому матрицю. Величина зміщення матриць відносно один одного визначає кривизну вигину. Даним способом на одній трубі можна зробити до 20 вигинів в різних площинах. Описані способи вигину труб ефективні в умовах промислового виробництва і будівництва, дозволяють отримати якісні результати, регламентовані галузевими стандартами.

Ціна: 262.00 ГРН
Кіль-ть на складі: 128
Ціна: 448.10 ГРН
Кіль-ть на складі: 37
Ціна: 286.35 ГРН
Кіль-ть на складі: 20
Ціна: 418.17 ГРН
Кіль-ть на складі: 100
Ціна: 669.45 ГРН
Кіль-ть на складі: 30