МАРКИ НЕРЖАВІЮЧОЇ СТАЛІ

 

📕 СЕРІЯ 200

СЕРІЯ 200


Це хромомарганценікелеві аустенітні сталі, подібні за своїми властивостями з AISI 301. У відпаленому стані вони повністю зберігають аустенітну структуру. Після холодної деформації і зміцнення ці сталі застосовні в тих випадках, де необхідно враховувати фактори навантажень в конструкціях. Комбінація великого вмісту марганцю та азоту, а також достатньої кількості нікелю надає цьому сплаву відмінну міцність, жорсткість при кріогенних температурах і температурі навколишнього середовища. Сталі 200-ї серії мають гарну стійкість до окислення, порівнянну з AISI 301 при температурах до 800 ° С.
Застосування: сталі 200-ї серії застосовні в багатьох областях, де традиційно використовувалися марки сталі AISI 301 і 304. Сплави цієї серії є відносно економічними в порівнянні з AISI 301 і 304 і при цьому мають аналогічне формування і зварюваність, а також хорошу стійкість до помірно агресивних середовищ . Ці сталі можуть бути зварені усіма традиційними методами, застосованими до 304-ї марки аустенітної нержавіючої сталі. Можна використовувати присадний дріт або електроди зі звичайної хромонікелевої сталі 300-ї серії. Чутливість цих сталей до міжкристалічної корозії в зоні нагріву при зварюванні аналогічна марці AISI 304. Сталі 200-ї серії дуже міцні і пластичні, легко піддаються холодному волочінню, гнуттю, витяжці і скручуванню.

Марки AISI 201 (12Х15Г9НД) та AISI 202 (12Х17Г8Н4Д)

Ця сталь є відносно недорогим замінником хромонікелевих аустенітних сталей марок 321 (08Х18Н10Т), 304 (08Х18N10) і ін. Оптимально легована хромом, нікелем, марганцем, міддю і азотом. Хімічний склад забезпечує аустенітну структуру, високу міцність, прекрасну здатність до деформування. Завдяки новітнім технологіям виготовлення та збалансованому хімічному складу, аустенітна сталь марки 12Х15Г9НД має високу корозійну стійкість і не поступається за цим показником таким популярним маркам як 08Х18Н10Т, 08Х18Н10 та ін. При експлуатації в органічних кислотах та інших помірно агресивних середовищах. Сталь не рекомендується для виготовлення ємностей і судин для тривалого зберігання і транспортування кислот та деяких інших високо агресивних хімічних продуктів. По ряду механічних властивостей, ці сталі перевСКЛАТ НЕРЖАВІЮЧИХ ТРУБершують сталі марок 08Х18Н10Т, 08Х18Н10 та ін.
Сталь легко пластично деформується, піддається глибокій витяжці і зварюється, використовуючи те ж саме обладнання, що і для стандартних аустенітних хромонікелевих марок. На марку маються санітарно-епідеміологічні висновки про можливість застосування в харчовій промисловості. 
Технологічні властивості:
• Гаряча обробка: легко піддаються куванню (при Т ≥1260 ° C) і висадці. Поковки можна охолоджувати на повітрі.
• Холодна обробка: легко обробляються в холодному стані. Дуже міцні і пластичні при глибокій витяжці, вигині, штампуванню і висадці. Деформаційно зміцнюються при холодній обробці подібно сталям типу 08Х18Н10Т.
• Механічна обробка: механічна обробка проводиться при режимах, схожих з аналогічними для сталей типу 08Х18Н10Т. Потрібно декілька великих зусиль обробки (наприклад, різання) оскільки сталі 201 і 202 мають більш високу міцність.
• Зварюваність: легко зварюється дуговим зварюванням з використанням захисної атмосфери. Можна використовувати присадочні хромонікелеві аустенітні матеріали на основі сталі типу 308 і ін. Високотемпературне окислення Температура початку інтенсивного окалино утворення становить 760 ° C при тривалій експлуатації. Кольори мінливості на поверхні спостерігалися в інтервалі температур 500-760 ° С при прямому нагріванні. У разі, коли всередині випробуваної судини знаходилася вода, ніяких змін поверхні не спостерігалося під час шестигодинного нагрівання до кипіння.
Деякі області застосування:
Харчова промисловість та побутові кухонне приладдя: будучи відносно недорогими замінниками листової нержавіючої сталі 304 (08Х18Н10), ці сталі прекрасно зарекомендували себе за кордоном в якості матеріалу для виготовлення металевого посуду, побутового кухонного приладдя (посуд дрібного, середнього і глибокого ступеня витяжки; кухонні і обробні столи; ємності для води; ножі для різання продуктів; тощо .; термоси і фляги, ємності для зберігання води і т.д.), а також для виготовлення елементів конструкцій і апаратів для харчової промисловості.
Корозійна стійкість в деяких "харчових" середовищах:
Корозія при повному зануренні в 3% розчин NaCl Випробування при кімнатній температурі протягом 720 годин і в киплячому розчині протягом 100 годин не виявили помітних ознак корозії. Швидкість корозії була дуже низька, незалежно від температури випробувань, і склала ~ 0,01 мм / рік. Корозія при повному зануренні в різних сумішах органічних кислот: (0.5% оцтової + 0.5% молочної); (0.5% лимонної + 0.5% винної). Випробування при кімнатній температурі протягом 720 годин і в киплячих розчинах протягом 100 годин не виявили помітних ознак корозії. Швидкість корозії була дуже низька, незалежно від температури випробувань, і склала ~ 0,01 мм / рік. Додавання в суміш 3% розчину NaCI не збільшив швидкість корозії.
Тріщиностійкість при навантаженні:
Випробування протягом 30 днів при кімнатній температурі і протягом 100 годин в киплячих вищезазначених середовищах не виявили трещіно утворень при збільшенні 500X. Предмети тривалого користування (в т.ч. побутового призначення): кухонні газові та ін. Плити; барабани пральних машин, сталева фурнітура (ручки, замки, навісні петлі для дверей і т.д.), вази для квітів і фруктів; підноси і т.п. Архітектурні та будівельні конструкції: віконні та дверні рами, перила і поручні; декоративні конструкції і труби; урни, сміттєві ящики і ємності для відходів і т.п. Транспорт: ковпаки на колеса; елементи обробки автомобілів; тримачі щіток для чищення скла; ободи і бампери; авто-аксесуари і т.п.