ЛИСТ AISI 304 2В

Лист нержавіючий харчовий

Виготовлення тари або обладнання, взаємодіє з харчовими продуктами, вимагає ретельного вибору матеріалу. Зберігання, приготування, санітарна обробка, транспортування їжі, як правило, пов'язані з умовами, в яких навіть нержавіюча сталь може піддаватися корозії і негативно впливати на якість їжі. Допомагає вирішити проблему так звана харчова нержавіюча сталь.

Нержавіюча сталь харчова - це загальна назва для марок нержавійки, які проявляють високу корозійну стійкість. У ГОСТах такого поняття немає, через що харчову нержавійку часто доводиться вибирати, орієнтуючись на розрізнені відомості та відгуки. Що ж являють собою харчові нержавіючі сталі і як зробити вибір правильно?

Марка харчової нержавіючої сталі

Нержавіючі сталі в даний час вважаються практично незамінним матеріалом для створення харчового обладнання. Марки нержавійки, допущені до контакту з харчовою продукцією, визначалися в основному з досвіду виноробних виробництв, ведуться із застосуванням найбільш корозійно-активних процесів і технологій. В результаті з'ясувалося, що при виборі марки харчової нержавійки слід враховувати тривалість її контакту з харчовим продуктом. Чим довше контакт, тим більше висока корозійна стійкість потрібно.

В даний час набула широкого застосування нержавіюча сталь для харчової промисловості марки AISI 304. Однак слід знати що AISI 304 не містить в своєму складі стабілізуючого титану. Це знижує її корозійну стійкість і робить чутливої до механічних, термічних і хімічних впливів. Її можна використовувати для недовгого контакту з харчовими продуктами в сприятливих умовах експлуатації.

Особливості нержавіючої сталі для харчової промисловості

Виробники продуктів харчування активно використовують листи з нержавіючої сталі. Вони повинні відповідати вимогам стандарту який визначає склад стали і якість. Листи з нержавіючої сталі повністю відповідають підвищеним вимогам, гігієни та екологічності матеріалів, що застосовуються у виробництві обладнання для харчової промисловості та сфери громадського харчування. Їх виготовляють зі сталі AISI 304, яка проявляє наступні властивості:

    висока корозійна стійкість по всій поверхні листа;
    стійкість до хімічно агресивних середовищ;
    зносостійкість;
    екологічна безпека та нетоксичність;
    відповідність стандартам міграції (розчинення) важких металів в робочому середовищі;
  збереження параметрів гладкості протягом всього терміну експлуатації, полегшує чистку та обслуговування обладнання.

У харчових виробництвах для мийки обладнання часто використовують гарячі розчини сульфаминовой кислоти або каустичної соди. У цих умовах краще вибирати більш стійку до агресивних середовищ нержавійку AISI 316. Для побутових умов та громадського харчування, де метал не взаємодіє з подібними розчинами, можна використовувати AISI 304 і дешевше AISI 201. 

КУПИТИ ЛИСТ НЕРЖАВІЮЧИЙ ХАРЧОВИЙ! КРАЩА ЦІНА! ДОСТАВКА!

Copyright MAXXmarketing GmbH